Besplatno do vlastite web stranice

Besplatna izrada web stranica za udruge – predstavite svoju udrugu na internetu

Besplatno do vlastite web stranice

Udruge su pokretači ekoloških, humanitarnih, informacijskih, kulturnih, nacionalnih, socijalnih, prosvjetnih, športskih, tehničkih, zdravstvenih, znanstvenih i drugih uvjerenja i ciljeva. Želimo pomoći udrugama da svoju prisutnost ostvare i na internetu. Bez naknade izraditi ćemo web stranicu za vašu udrugu što vam donosi mogućnost da sve vaše informacije i aktivnosti budu dostupne 24 sata dnevno s bilo kojeg kraja svijeta. Sada je pravo vrijeme da iskoristite sav potencijal koji vam pruža Internet i nastavite još lakše i bolje s vašim aktivnostima.

Kako žena može doživjeti svoje emocije?

Razgovor će biti o emocijama. Žena i emocije su veza koja se ne može prekinuti. Puno smo osjetljiviji od muškaraca, u našem tijelu nastaje mnogo više osjećaja, emocija, puno smo osjetljiviji, ali ni sami uopće ne znamo što bismo s njima. Tako kompliciramo i svoj život i život naših najmilijih.

U djetinjstvu smo mnogi od nas čuli ovako nešto od voljenih osoba:

– dobre djevojke nikada nisu ljute
– zašto si takva kukavica?
– dosta je kukanja, nema suza
– ne boli te toliko, nemoj vikati!
– ponašaj se kao drugi i ne pravi probleme

Neću sada govoriti o muškarcima, u našoj su kulturi njihove emocije još gore jer “dopušteno” im je samo da se naljute, a onda ne svi i to ne baš često i samo u određenim oblicima.

Donijeli smo mnogo zaključaka o emocijama, a da toga nismo ni svjesni, čak ni u prvim godinama života. I sad ovako živimo, sviđalo se to nama ili ne.

Podijelili smo ih na dobre i loše, prihvatljive i zabranjene.
Naučili smo oponašati emocije koje sada ne postoje i skrivati ​​one koje su zabranjene.
Scenarije za odgovor na različite probleme usvojili smo od roditelja, iako su ti scenariji često daleko od skladnih.

Emocionalni problemi

Imamo mnogo nuspojava iz ovog ponašanja:

Postupno su se s godinama pretvorili u svojevrsne tempirane bombe, ispunjene raznim ne baš ugodnim emocijama, koje će eksplodirati, nije jasno gdje i kada (i eksplodirat će, zasigurno). A koliko će žrtava biti i koji će biti razmjeri uništenja, nije poznato.

Zaboravili smo kako slušati i čuti sebe, dijeleći svoj unutarnji svijet na “ispravne” i “pogrešne”. A sada je pitanje: “Što sada osjećate?” postao najnerazumljiviji i najčudniji. Uvijek želim razumjeti kako bih se trebao osjećati u takvoj situaciji prije nego što dam „točan“ odgovor.

Osjećamo jedno, emitiramo drugo ljudima, recimo treće, razmišljamo četvrto … I sve to u isto vrijeme. Šaljemo čudne signale svojim voljenima, a onda se čudimo što nas ne mogu ispravno razumjeti. Ali kako će nas razumjeti ako mi sami sebe ne razumijemo?

Nemamo dopuštenje da budemo sami unutra i osjećamo ono što osjećamo, cijelo vrijeme čekamo nekakvu dozvolu izvana, potvrdu da na to imamo pravo, da je to ispravno, dopušteno, dobro. Stalno se osvrćemo u potrazi za odobrenjem i podrškom, a ne nalazeći ih, teže se zatvaramo.

Potisnuvši „loše“ emocije u sebi, a da toga nismo ni svjesni, smanjili smo svjetlinu i glasnoću „dobrih“, te ih postupno prestali doživljavati. Već nam je teško radovati se i voljeti.

I naravno, u takvim uvjetima nemoguće je biti i osjećati se kao žena. Uostalom, žena je satkana od emocija, ona ih udiše. A ako je sve blokirano? Kako disati? Kako? Žena je također život, a kakav život može postojati u tijelu potpuno stisnutom sa svih strana?

Tako dobijete takve emocionalno mrtve tete, zombije koji hodaju uokolo pa čak i rađaju djecu, ali ne žive. Automatski, dok se roboti kreću, oni nešto rade, ali osjećaju malo i malo se osjeća od njih. A sada ih ima puno, ako ne i većina.

Muškarci pak osjećaju koje žene odaju toplinu, a koje su “smrznute”. I često lijepi, uspješni i “ispravni” ostave sami, nikome beskorisni. Čini se čudno, ali sasvim je prirodno. Jer iako su lijepe, previše su “plastične”. A muškarcu je potrebna živa, iako nesavršena, ali živa žena koja se može radovati, i plakati, i iskusiti bol, ljutnju, strah i ljubav. S njom je ponekad kao na vulkanu, ali i osjećate se živima. Kroz emocije svoje žene muškarac spoznaje ovaj svijet i sebe. Stoga muževi tako često pokušavaju dovesti suprugu do emocija po svaku cijenu – nesvjesno, naravno, samo da bi bili sigurni da je još živa. Budući da joj je radost trula, ljubav hladna, osmijeh napet, pa barem izbacite bijes iz njenog pravog, plamenog. Iako to ne uspijeva uvijek.

Djeca također na sve moguće načine pokušavaju “oživjeti” svoju majku – opet, iz ljubavi i želje da osjete njezinu toplinu. Smrznute majke obično imaju djecu koja su hirovita češće nego što im dosađuju. Tako pomažu mami da se riješi nakupljenog tereta, iako se ovakav način življenja emocija teško može nazvati skladnim. Ali djeca to rade umjesto nas, iz ljubavi.

Možda bi bilo prikladnije zamrznuti se. Živjeti sa svojom glavom, čvrsto i uravnoteženo, bez suvišnih stvari koje želim ili ne želim, koristeći samo “to je potrebno”. Uvijek se kontrolirajte i izgledajte dobro. Predvidite svoju budućnost, budite ljubavnica svog života. No, možete li pobjeći od svojih osjećaja? Je li moguće ne živjeti i ne nositi ih u sebi?

Poznajem žene za koje će svi drugi reći da su gotovo sveci – nikad se ne ljute i ne plaču. Ali te iste žene, vraćajući se kući, skidaju svoju super žensku masku i razbijaju djecu, izlijevaju im tone negativnosti, zrače mržnju na sve strane, šutiraju bespomoćne mačke i pse. Tako uništavaju atmosferu u kući, psihu doma i njihove odnose.

Posuda emocija

Zamislite da imate posudu u srcu u kojoj pohranjujete svoje emocije. Na samom dnu ljubav uvijek živi, ​​to je naš najosnovniji osjećaj. No, osim toga, sve one emocije koje se očituju u tijelu, ali ih odbacujemo, ne ulaze u istu posudu. Nagomilani su u ovaj spremnik odozgo, pritiskajući ljubav i ispunjavajući sav prostor.

Najjednostavnija i najskladnija opcija – kada emocija dođe u srce i oslobodi se – proživljava se. Tada srce ostaje čisto i lako ćete nastaviti voljeti.

Ali kad to učinimo, više nismo sposobni, na primjer, prihvatiti i obraditi emocije svoje djece, a osim toga prestajemo osjećati ljubav. Čini se da negdje nestaje, iako u stvarnosti samo počiva na dnu ove posude i čeka da netko dođe do nje. A budući da ne osjećamo ljubav, onda nema ni sreće, a čini se da nema smisla u životu odmah. Naše tijelo je obraslo blokovima – na svakom mjestu nešto spremimo i spremimo, pa ovdje boli, smeta vam, postoji prekomjerna napetost, postoji stezanje.

Stoga, kada se žena počne mijenjati i brinuti o sebi i odnosima, u početku joj je to jako teško, izlaze mnoge različite emocije koje joj kompliciraju život, sprječavaju je da se osjeća ne samo sretno, već barem normalno. Mogla bi je početi boljeti – tijelo, nakon dugog naprezanja, “olabavi” stisak i nagomila se sa svih strana. Stoga, dok razvijamo ženstvenost, prvo se suočavamo s olujom, s ovom bombom koju treba nekako deaktivirati, ali nitko ne zna kako.

Stoga je susret sa samim sobom toliko bolan da ponekad, vidjevši količinu posla, bježimo nadajući se da će on sam nekamo otići. I čini se ponekad – oh, ona je tvoja ženstvenost, samo sam se pogoršala s njom! I odnos se pogoršao, a i sam sam se pretvorio u nepoznatu osobu. Iako sve to nije došlo “negdje odande”, nije “ženstvenost” razlog što smo bolesni, što imamo poteškoća, to smo cijelo vrijeme nosili u sebi, a tek sada, konačno, mogli smo vidjeti i priznati.

Put ozdravljenja je dug i trnovit. Ponekad je potrebno mnogo godina da se ogulite poput kupusa, list po list, da biste došli do točke. Oni koji su skupili manje – to zahtijeva manje vremena i truda.

Ako je posuda emocija čvrsto začepljena i betonirana sa svih strana, morat ćete se više potruditi. Količina posla je za svakoga različita.

Mnogi žive, štede, nadajući se da će sve to nestati samo od sebe. Vrijeme će, na primjer, ozdraviti. Pa, možda će nestati. Na primjer, neka ozbiljna rana. Ili će eksplodirati negdje u histeriji – s najbližima (u nekom će trenutku postati lakše, ali odnos će patiti). Ili će postati stalna pozadina života, poput depresije. Trebaš li to?

Znakovi da s vašim emocijama nešto nije u redu

Ne možete plakati. Glavni ženski orijentir. Smrznute žene, snažne i uspješne, priznaju da nisu plakale 20 godina. A suze nisu samo prirodni izlaz za emocije, već i dobro čišćenje tijela od toksina, usput.

Nikada niste ljuti. Vrlo opasan signal. Ako niste svetac, tada je potpuni nedostatak ljutnje kao emocije zvono. Poznajem žene koje muževi varaju, tuku, ponižavaju i pretvaraju se da ih ne boli, da nisu ljuti. Ali iz nekog razloga upravo oni imaju najstrašnije i najrazornije bolesti. Kada je netko zlostavljan – fizički ili emocionalno – agresija je prirodna reakcija tijela. Pomaže u zaštiti i daje snagu za izlazak iz teške situacije.

Plačeš cijelo vrijeme. Ili počnite s pola okreta. Kad se unutra nakupilo mnogo, odajemo reakcije koje nisu razmjerne događajima. Lagano otvorivši naš kontejner kako bismo vidjeli što se tu nalazi i kako, možemo se zaglaviti u njemu. I dobivamo ili oči na vlažnom mjestu, ili vječno razdražen bijes, ili ženu s napadima panike.

Ne možete se kontrolirati s voljenima. Žena koja zatekne muškarca s kojim je sigurno često se opusti, a sve što je nakupila počinje mu se izlijevati na glavu. Kažete, što nije u redu s tim? Ali taj čovjek nije htio biti vaš psihoterapeut. I još dugo ovo neće podnijeti, koliko god te volio. Ako vam je vaš odnos drag, bolje je pronaći druge načine doživljavanja emocija.

Iscrpljujete emocije na mlađe i bespomoćne. Na primjer, djeca i životinje. Ne namjerno, ali tako ispadne. Emocionalni vadičep, a onda se pojavila mačka. Ili je dijete opet prolilo vodu. I opet iz vas nešto izlijeva, zbog čega se kasnije sramite.

Držite se istih emocija, kao da drugi ne postoje. Na primjer, uvijek pokazujete svoj strah za dijete u obliku bijesa – uplašili ste se – vikali ste. U obliku bijesa izražavate i ogorčenost i tugu, pa čak i vaša radost uvijek pomalo gunđa. Dao sam cvijeće, ali nedovoljno i nije isto.

Ovo su simptomi koji ukazuju na to da imate problema s prevladavanjem emocija. To također uključuje razne kronične bolesti – često su i neka vrsta svjetionika.

Pogledajte vrlo malu djecu, kojoj još nitko nije objasnio da su emocije nepoželjne. U jednom danu dijete doživi cijeli niz osjećaja. I vrlo brzo živeći jedno, prelazi na sljedeće. Upravo je vikao i ljutio se, i odjednom je zasjao i sretno potrčao za leptirom, nije ga sustigao, pao je – a sada je plakao od boli. Ali ne zadugo. Emocije se zamjenjuju, a dijete samo živi. Njegovo je srce otvoreno za sve.

Pogledajte i prirodu – kako se godišnja doba i pojave međusobno mijenjaju. Upravo je padala kiša, i odjednom se pokazalo sunce. Oni dolaze jedan za drugim, a svaki od njih je važan i neophodan. Zahvaljujući kišama cvijeće cvjeta. Zahvaljujući mrazu, priroda se obnavlja. Snijeg sprječava smrzavanje sjemena u tlu. Potresi uklanjaju stres iz zemljine kore. Itd. Svi prirodni fenomeni su važni, svaki ima svoju ulogu i mjesto.

I emocije također. Svaki od njih je važan, neophodan i primjeren. Iako se mnogima čini neprihvatljivim.

Pravila izražavanja i upravljanja emocijama

Normalno je imati emocije različitog spektra. Ovo je neka vrsta nusproizvoda našeg života. Oni nastaju u tijelu, daju različite signale, izravne itd.

Nema loših emocija. Ljutnja, strah, tuga apsolutno su normalni kao radost, nadahnuće, ljubav, jedini je problem što smo ih navikli smatrati lošima i potiskivati. Načini izražavanja emocija su neprihvatljivi, ali same emocije su uvijek normalne.

Ne možete ne osjetiti ono što osjećate. Ako nožem porežete prst, osjetit ćete bol. Glupo je pretvarati se da ste ravnodušni ili ugodni. Tjelesna reakcija je nedvosmislena. Ako vam cigla padne na glavu, koliko god reflektirali, boli. Od osmijeha bebe, a da toga niste ni svjesni, topite se. Reakcija tijela je uvijek ispravna i primjerena situaciji.

Doživjeti emociju ljutnje i biti ljut i ljut velika je razlika. U prvom slučaju, ako je s emocijama sve u redu, u određenoj situaciji u kojoj ste, na primjer, povrijeđeni, emociju odmah doživite, živite je i više se ne sjećate. Ako akumulirate i potiskujete emocije, tada dolazite do zaključka da godinama mrzite druge ljude, živcirate se s pola okreta, iz vedra neba.

Emocijama je potreban izlaz i život kroz tijelo. Tada tijelo ostaje zdravo, a srce ne nakuplja različite stvari u sebi. Analizirati emocije glavom je poput “mentalnog uzimanja hrane”. Rođeni su u tijelu, što znači da se moraju živjeti kroz tijelo, i ništa drugo.

No, ovaj izlaz za emocije trebao bi biti što ekološki prihvatljiviji. Oprostite mi na ovoj analogiji, ali nakon svega idemo u WC na strogo određena mjesta, bez uključivanja drugih ljudi, prema nekom univerzalnom standardu čistoće, zar ne? No, ponekad bacamo emocije na druge, lomeći se, bez imalo grižnje savjesti. Ili nosimo u sebi, boreći se pretvarati se da “dobre djevojke ne idu u toalet”.

Češće nego ne, vaše emocije nisu povezane s ljudima oko vas. Emocije dolaze iznutra, a događaju se i događaji koje doživite tako da se pojave emocije koje su vam potrebne. To je teško objasniti, ali i sami ste vjerojatno naišli na činjenicu da se ponekad u odnosu na nekoga pokažete na neobičan način, ne shvaćajući zašto. Kao da vas neka sila iznutra potiče na nešto. Služimo jedni drugima i kao ogledala i kao instrumenti karme. Stoga, ako duboko osjećamo da ljudi nemaju ništa s tim, da se ponašaju onako kako mi sada treba, bit će lakše nositi se s emocijama.

Prvi korak u radu s emocijama je naučiti ih razlikovati i priznati. Da, sad sam ljuta. Da, sad sam uvrijeđen. Da, bojim se. Naučite razlikovati osjećaje u tijelu i prihvatiti ga takvog kakav jest. Ovo je već na pola puta do uspjeha. Inače, ponekad su ženske šake već stisnute, čeljusti su joj čvrsto zatvorene i iskreno vjeruje da je samo uzrujana.

Trebat će vremena da proživite sve što ste nakupili tijekom 20-30-40 godina života. Nije brzo i nije lako. Postoji mnogo načina. U dodatku imamo “41 način življenja negativnih emocija” – možete uzeti i pokušati. Pišite pisma, meditirajte, molite, plačite, vičite u jastuk, dišite. U tu svrhu postoje različiti treninzi. Postoji mnogo alata. Postojala bi želja. I ne očekujte brze rezultate. Sve dolazi postepeno.

Živite staro, a ne štedite novo. Ne spremajte ništa drugo, sve što dolazi je pustiti i živjeti. Tako malo po malo možete očistiti srce i doći do najvažnije stvari. A najvažnija stvar u svakom srcu je ljubav. Vječan i neovisan o okolnostima.

A gdje je ljubav, tu je i sreća. Želite li biti sretni? Uništite ovu bombu u svom srcu!

Hranilice za bebe – tipovi i kako odabrati hranilicu

Hranilice za bebe su neizostavan dio dječje opreme kojeg treba svaka obitelj s bebom. U nastavku možete pronaći nekoliko korisnih savjeta oko različitih tipova hranilica, te savjete koje možete koristiti prilikom kupnje.

Tipovi dječjih hranilica

Dječje hranilice mogu se svrstati u četiri skupine:

– visoke hranilice
– prijenosne hranilice
– drvene hranilice
– ostali dodaci za hranilice

Obično se hranilica bira prema djetetovoj starosti i još nekim potrebnim funkcionalnostima koje su roditeljima važne.

Visoke hranilice. Najviše se namijenjene za novorođenče. Visoku hranilicu možete početi upotrebljavati tek ona kada dijete zna samostalno sjediti.Postoje visoke hranilice koje možete upotrebljavati kao ležaljku, već od djetetovog rođenja pa na dalje. No, ipak savjet je se se prije kupnje uvjerite o tome na opisu pakiranja hranilice odnosno u uputama za njezinu upotrebu.

Drvene hranilice. Proizvedene su od drveta i koriste se za djecu od 6 mjeseci starosti pa na dalje. Ako uklopiti u bilo koji prostor. Kako su najviše rađene od masivnog drveta prednosti im je iznimna čvrstoća i stabilnost, pa i trajnost.

Prijenosne hranilice. Pogodne su za česte promjene lokacija ili za skučeniji prostor. Najčešće su manjih dimenzija, male težine i jednostavne su za slaganje kao i sklapanje. Složenu hranilicu možete vrlo jednostavno spremiti u prtljažnik automobila i uzeti ju sa sobom na put. Upotrijebite ju na izletu ili na praznicima kod bake i djedova.

Dodaci za hranilicu. Kao i kod hodalice, hranilicu možete „opremiti” raznim dodacima za hranjenje. Većina dodataka je namijenjena određenom modelu hranilice ili marki.

Kako najbolje izabrati hranilicu?

Najbitnije kod hranilice je da bude dovoljnoj funkcionalna kako za vas kao roditelja, tako i za dijete.

Trebali bi obratiti pozornost na:

– djetetovu visinu
– težinu
– starost
– koliko prostora će zauzeti, a koliko vi imate dostupnog
– dali imate u planu da prevozite ili prenosite hranilicu dosta često
– dali ćete ju moći prevoziti jednostavno i bez nekih problema

Pravilna upotreba hranilice izuzetno je važna. Ozljede koje nastaju zbog pada iz hranilice su dosta česte. Da se to ne bi dogodilo hranilica mora biti primjerena s obzirom na težinu, visinu i starost djeteta.

Naš favorit je PRIMA PAPPA FOLLOW ME.

Liječenje inhalacijskog kašlja

Prednost udisanja parom je u tome što se ispljuvak koji dolazi u kontakt s toplim i vlažnim zrakom aktivno vlaži, poboljšavaju se njegova reološka svojstva, što stvara uvjete za produktivan kašalj. Roditelji bi se trebali sjetiti da je proces vlaženja osušene sluzi popraćen povećanjem njezinog volumena, stoga udisanje pare u djece može izazvati začepljenje dišnih putova, a rizik je veći, što je dijete mlađe.

Udisanje s bronhitisom i udisanje prehlade pomažu u smanjenju bolnih simptoma, grlo prestaje boljeti, a prehlada začepljenost nosa nestaje. S pretežnom lezijom nazofarinksa, udisanje tijekom udisanja poželjno je učiniti kroz nos, a izdah kroz usta i nos, s porazom bronha, obrnuto. Nakon udisanja, dah treba zadržati nekoliko sekundi. Inhalacije za djecu koriste se za liječenje prehlade, prehlade, bolova u grlu i inhalacija za sinusitis za njegovo brzo liječenje.

Udisanje se vrši pomoću posebnog inhalatora za paru ili preko širokog lonca (zdjelice). U ovom slučaju, temperatura vode trebala bi biti 30-40 stupnjeva. Trebali biste se saviti nad spremnikom s otopinom na udaljenosti od 20-30 cm. Kad kašljete, morate udisati paru kroz usta. Da biste povećali učinkovitost, glavu možete prekriti frotirnim ručnikom. Jedan postupak izvodi se u roku od 5-10 minuta; Ne bi trebao uzrokovati neugodne senzacije. Udisanje se može ponoviti 3 do 6 puta dnevno, ovisno o tome kako se osjećate.

Udisanje se ne smije provoditi na povišenoj tjelesnoj temperaturi, jer izlaganje toplini može dovesti do još jačeg porasta temperature. Nakon udisanja, ne pušiti, 30-40 minuta ne izlaziti vani ili u hladnu sobu, ne piti hladno. Sat vremena ne biste trebali naprezati glas: ako je moguće, bolje je da uopće šutite.

Konzumirajte grožđe i zaštitite vašu kožu

Istraživači su u grožđu pronašli nekoliko sastojaka koji mogu poboljšati zaštitu kože od oštećenja od sunca. Sada znanstvenici sa Sveučilišta u Barceloni i Španjolskog nacionalnog istraživačkog vijeća pozivaju proizvođače da često uvode grožđe i njegove derivate u kremu za sunčanje.

Ultraljubičasto zračenje sunca vodeći je uzrok kožnih bolesti i dovodi do raka kože, opeklina, bora i preranog starenja kože. Kao što su pokazali rezultati rada, neke su komponente grožđa sposobne smanjiti štetu na stanicama od djelovanja ultraljubičastog zračenja. Pod utjecajem ultraljubičastog zračenja u stanicama se oslobađaju reaktivne vrste kisika (ROS) – ioni kisika i slobodni radikali. Ti spojevi oksidiraju makromolekule kao što su lipidi i DNA i pokreću reakcije koje dovode do stanične smrti.

Znanstvenici su pokazali da neki polifenoli grožđa (flavonoidi) usporavaju stvaranje reaktivnih vrsta kisika u stanicama ljudske kože pod utjecajem dugog (UV-A) i srednjeg (UV-B) ultraljubičastog zračenja. Laboratorijski rezultati objavljeni su u Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Kao rezultat inhibicije stvaranja ROS-a polifenolima, usporava se aktivacija enzima JNK i p38, koji pokreću procese koji vode do stanične smrti, sažima biokemičar sa Sveučilišta u Barceloni i voditelj istraživačkog projekta Marta Cascante. Pokazalo se da što je veći stupanj polimerizacije flavonoida, to više stvaraju galnu kiselinu i veća je njihova zaštitna sposobnost. Ovi ohrabrujući rezultati trebali bi pomoći farmakolozima u razvoju biljnih ekstrakata na bazi polifenola za nove kreme za sunčanje.

Odavno je primijećeno kako grožđe inhibira starenje kože i stvaranje bora. I u mnogim kozmetičkim pripravcima ovo se svojstvo uspješno koristi već nekoliko desetljeća. No, tek sada je mehanizam djelovanja spojeva iz grožđa na kožu postao jasan, što znanstvenicima omogućuje značajno poboljšanje njegovog zaštitnog učinka.

Zanimljivosti o snovima

Spavanje je posebno stanje tijela koje je karakteristično za ljude, mnoge životinje, pa čak i neke insekte. Želimo s vama podijeliti neke zanimljive činjenice o ovom omiljenom stanju mnogih.

San je sastavni dio našeg života i glavni je čimbenik koji ga određuje stupanj osvjetljenja, iako to ne sprječava iste Španjolce da uživaju spavati tijekom dana tijekom sieste. Odmah primjećujemo da je upotreba ekvivalencije riječi san i san korištena kako bi se izbjeglo mreškanje u očima od iste riječi. No, prijeđimo na zanimljivije i manje poznate činjenice o snovima.
Svi ljudi imaju snove. Čak i ako vam se čini da ih ne vidite. Osoba se jednostavno ne može sjećati snova.

Iako ne, ne svi. Rođeni slijepi ne sanjaju. Snovi su im ograničeni na miris, zvuk, dodir, osjećaje i ukus. Oni koji su zaslijepljeni nakon rođenja, kao i svi drugi, sanjaju snove.

U snu vidimo lica samo onih ljudi koje smo vidjeli u životu. Možda ih ne znamo i ne sjećamo se, ali već smo ih vidjeli.
U roku od pet minuta nakon buđenja, osoba se može sjetiti otprilike polovice onoga što je vidjela u snu. Zatim, samo desetina.

Oko 12% ljudi sanja isključivo crno-bijelo. Među onima mlađima od 25 godina taj je postotak još niži – 4,4%.

Muškarci sanjaju oko 70% muškaraca, dok je u žena udio “muškaraca i žena” približno jednak.

Gotovo 2/3 ljudi doživjelo je déjà vu na temelju snova.

Najkorisnije namirnice za ljude

Istraživači su procijenili zdravstvene prednosti hrane zbog prisutnosti vitamina i minerala, kao i njihovu sposobnost da spriječe vrlo ozbiljne bolesti poput srčanog udara, moždanog udara, raka i normaliziraju krvni tlak. Konzumiranje ove hrane dosljedno doprinosi zdravom životu u godinama koje dolaze.

Popis od 12 namirnica sastoji se prvenstveno od bobičastog voća: malina, borovnica i jagoda. Ove bobice zbog visokog sadržaja antioksidansa i vlakana, elaginske kiseline (sprečava rast tumora), odsutnost masnoće treba pripisati najkorisnijoj hrani za ljude. Orašasti plodovi i mahunarke vrlo su učinkoviti u prevenciji karcinoma, dijabetesa i višak kilograma.

Najvažniji proizvod je masna riba, koja normalizira krvni tlak, normalizira rad kardiovaskularnog sustava, podržava moždanu aktivnost. Od životinjske hrane, najbolje proizvod je jaje. Prednost treba imati kuhana jaja, i to ne tvrdo kuhana, već u vrećici.

Brokula i kineski kupus učinkovito neutraliziraju i uklanjaju toksine i zaštititi ljudsko tijelo od raka. Luk i češnjak također su zauzeli svoje mjesto na ovoj listi. Jačaju imunološki sustav, povoljno utječu na opće stanje osobe.

Ali ovo povrće je najkorisnije kad je sirovo, pa ga svakako dodajte u salatama.

Počinju se debljati tri sata nakon jela.

Znanstvenici izvještavaju da masni sloj na ljudskom tijelu nakon obilnog obroka započinje u roku od 3 sata. Od 30 grama čiste masnoće koju je osoba konzumirala kao dio hrane, 3 žlice masti taložiće se u području struka nakon 3 sata. Ako osoba ne prestane pretjerano jesti, tada će se masnoća proširiti na stražnjicu i bedra.

Autori studije Frederic Karpe i Keith Frain vjeruju da unutar sat vremena nakon obroka masnoća ulazi u krvotok i većina se taloži u masnom tkivu. Istraživači s Oxforda vjeruju da prevladavajuće mišljenje ” doručkujte sami, podijelite ručak s prijateljem i priuštite večeru neprijatelju” nije sasvim točno, jer obilni jutarnji doručak utječe na lik za tri sata, ali mali dijelovi tijekom dana će ne pokvariti vitku figuru …

Znanstvenici upozoravaju da je struk privremeno mjesto za skladištenje masti, a puno ga je lakše ukloniti iz struka nego ako ide u bokove. Masnoća u struku razgrađuje se postupno tijekom dana. Međutim, ako nakon obilnog doručka slijedi obilan ručak, a zatim večera, tada se masnoća nakuplja i počinje “teći” na druga mjesta za dugo skladištenje.

Kako bi spriječili prejedanje, znanstvenici savjetuju jedenje hrane koju je teško žvakati i stoga smanjuju rizik od prejedanja. Tada će osoba imati vremena jesti manje hrane tada, jer osjeća sitost.

Trovanje hranom

Većina trovanja hranom ima jednostavan uzrok: od različitih onečišćenja koje su dospjele u hranu tijekom skladištenja, transporta ili upotrebe u hrani. E. coli, stafilokoki, salmonela i bacili botulizma, bez obzira na to što su točno ušli u želudac, uzrokuju želučane tegobe, što ne samo da može negativno utjecati na proces rada, već imaju i najozbiljnije zdravstvene posljedice.

Mnogi ljudi razmišljaju o pitanju što učiniti u slučaju trovanja hranom? Srećom, mučnina, povraćanje i bolovi u trbuhu mogu sami proći u roku od dva do pet dana. Zato “žrtve” trovanja hranom ne vole posjetiti liječnika i oslanjaju se na narodne lijekove za samoliječenje. Ne poričemo korisnost nekih biljaka, prirodnih lijekova i vremenski provjerenih tretmana, ali svejedno preporučujemo da posjetite liječnika ako se vaše stanje ne popravi u roku od tjedan dana, nastavi li visoka temperatura, kao i povraćanje i proljev za više nego dva dana. Što učiniti u slučaju trovanja hranom, ako je bolesno dijete ili starija osoba? U ovom je slučaju kvalificirana medicinska pomoć jednostavno obavezna, jer banalno trovanje hranom može prouzročiti komplikacije zbog nedostatka sredstava u tijelu za borbu protiv bolesti.

Sljedeće može ubrzati izlječenje u slučaju trovanja: upotreba velike količine tekućine, kratki postovi natašte, pridržavanje odmora u krevetu i unos učinkovitih enterosorbenta. Liječnici preporučuju uzimanje aktivnog ugljena 3-5 grama. – 4 puta na sat s razmakom od 15 minuta, vitamin C – dva puta svaki sat ili odmah upotrijebite pripravak koji kombinira svojstva aktivnog ugljena i vitamina C, na primjer, enterosorbent na bazi prirodnih sirovina Entgnin-N.

Entegnin-N, enterosorbent na bazi hidrolitičkog lignina, proizvoda prerade celuloze, također se preporučuje za upotrebu u slučaju posebnih vrsta trovanja hranom: trovanja gljivama, mesom i mesnim prerađevinama, ribe, povrća i voća, budući da njegova doza i prikladan oblik oslobađanja omogućuje vam da se brzo riješite teških simptoma: mučnine, povraćanja, napadaja uzrokovanih izlaganjem toksinima na tijelu. Osjećaj suhoće u ustima, slabosti i prvog povraćanja, bolje je odmah uzeti enterosorbent, sve dok otrov ne uđe u tijelo u velikim količinama, ne počne sudjelovati u procesu apsorpcije i još nije uspio poremetiti rad unutarnjih organa.

Naročito treba paziti kod trovanja gljivama, ribom ili nepoznatim voćem, na primjer tijekom odmora u tropskim zemljama. Djelovanje otrova može se usporiti. Dakle, da ste se otrovali muharicom, saznat ćete za pola sata, a s blijedim žabokrečkama – tek nakon sedam sati. Ako mnogi ljudi i dalje pokušavaju biti oprezni s gljivama, ne sakupljajući, na primjer, stare ili nepoznate gljive, i izbjegavati slučajeve trovanja, što onda učiniti u slučaju trovanja hranom u nepoznatoj zemlji: mnogi ne znaju za voće i povrće i počinju paničariti. U tom slučaju, svakom putniku treba savjetovati da detaljnije prouči osobitosti nacionalne kuhinje u zemlji koju namjerava posjetiti, a ne da kupuje sumnjivo jeftino voće od uličnih prodavača.

Kako ukloniti dlake karamelom?

Svaka žena želi imati svilenkasto meku kožu. Sada se tako bolan postupak može obaviti sa slatkišima, naime karamelom. Mnogo je pristaša ove metode i istodobno onih koji su protiv nje. Kozmetolozi ne preporučuju uklanjanje dlaka s karamelom: ako ste proveli puno vremena na plaži ili u solariju, ako imate dijabetes, ako ste alergični na med, a to je dio recepta za karamelu.

Karamel po svojoj prirodi ne lomi kosu, već prodire u folikul dlake i izvlači je. Stoga kosa sporije raste, s vremenom postaje rjeđa, a zatim praktički nestaje. Dlačice se ne prekidaju i zato dlake ne rastu. Druga pogodnost je ta što je za depilaciju voskom potrebno da dlačice budu manje, a za epilaciju karamelom odmah možete početi s radom, uklanjamo i roženi sloj, odnosno istovremeno radimo ljuštenje.

Recept za izradu karamele kod kuće je jednostavan. Da biste to učinili, trebate 100 grama šećera, možete obični šećer ili šećer od trske, 100 grama vode. Ako će se epilacija izvoditi na području bikinija, dodajte limunsku kiselinu. Sve miješamo u emajliranoj posudi pomoću miksera dok se ne dobije homogena masa. Smjesu prokuhajte u vodenoj kupelji uz neprestano miješanje dok se šećer ne otopi.

Nakon što primite potrebnu masu, ohladite i treba nalikovati žvakaćoj gumi, odmah na minutu nanesite karamelu na mjesto depilacije . Uklonite karamel oštrim pokretima. Dlaka će se ukloniti zajedno s pločicom karamele. Kada se vrši depilacija područja bikinija, ne preporučuje se istodobno tretirati veliko područje kože. Bolje je ukloniti dlake tako da prvo područje tretmana podijelite na mala područja.